Αγ. Κων/νου 96, Μιντιλόγλι Πατρών

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

0 CommentsΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ

ΣΤΕΓΝΟ & ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΧΑΛΙΩΝ

 

Με σεβασμό και φροντίδα καθαρίζουμε τα χαλιά σας με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για να μπορούμε να εγγυηθούμε το τέλειο αποτέλεσμα. Ο καθαρισμός των χαλιών γίνεται μόνο με προϊόντα αντιαλλεργικά και βιοδιασπώμενα που είναι ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον.

Ανάλογα με την ποιότητα του χαλιού σας, καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα καθαριστεί:

 

ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΧΑΛΙΩΝ (DRY CLEAN):
Ενδείκνυται για χαλιά με φυτικές βαφές, χειροποίητα, περσικά, Τούρκικα και για πολύ ευαίσθητα χαλιά που δεν δέχονται καθόλου νερό όπως τα μεταξωτά. Με αυτή τη διαδικασία αποκαθίσταται το πέλος και ξαναζωντανέυουν τα χρώματα.

 

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΧΑΛΙΩΝ (WET CLEAN):
Στην αρχή της πλύσης μαζί με το απορρυπαντικό ψεκάζεται και το απολυμαντικό (βιοκαθαρισμός) για βαθύ αντιμικροβιακό καθαρισμό και εξουδετέρωση των μικροοργανισμών (ακάρεα) χωρίς να φθείρονται οι ίνες του χαλιού. Τέλειο καθάρισμα με οικολογικά αντιαλλεργικά απορρυπαντικά, άφθονο νερό, αλλά και εξουδετέρωση κατάλοιπων ακόμη και από προηγούμενους καθαρισμούς. Έτσι τα χαλιά αποκτούν βελούδινη υφή, ευχάριστο άρωμα και τα χρώματα τονώνονται επανακτώντας τη φυσική τους ζωντάνια.Αφύγρανση

 

Μετά την διαδικασία του ελεγχόμενου καθαρισμού, το κάθε χαλί τοποθετείται σε εξειδικευμένο φυγοκεντρικό στεγνωτήριο για την απομάκρυνση της περιττής υγρασίας αποκλείοντας την παραμικρή πιθανότητα να αλλοιωθούν τα χρώματα ενώ τα κρόσσια γίνονται πεντακάθαρα και δείχνουν σαν καινούρια.

Άπλωμα – Στέγνωμα

 

Τα χαλιά σας απλώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μακριά από ήλιο αέρα ή βροχή για φυσικό και υγιεινό στέγνωμα μακριά από τις βλαβερές υπεριώδης ακτινοβολίες UV ελέγχοντάς τα συνεχώς, με ειδικά υγρόμετρα μηδενίζοντας έτσι τον κίνδυνο ξεθωριάσματος.Συσκευασία

 

Στα ειδικά μηχανήματα συσκευασίας γίνεται ο τελευταίος έλεγχος του κάθε χαλιού για να διαπιστώσουμε το άψογο αποτέλεσμα μετά τον καθαρισμό . Ύστερα τα χτενίζουμε διεξοδικά για να πάρουμε το περιττό χνούδι. Μετράμε ηλεκτρονικά την υγρασία και τις διαστάσεις τους συσκευάζοντάς τα σε ειδικές διάτρητες θήκες που τους επιτρέπει να αναπνέουν.

Αποθήκευση, Φύλαξη & Ασφάλεια

 

Τα χαλιά σας τοποθετούνται σε ειδικά ράφια έτσι ώστε να μην τσακίζουν καθ’όλη τη διάρκεια της φύλαξης τους μακριά από τον κίνδυνο της υγρασίας σε χώρους ασφαλισμένους όπου φυλάσσονται σε 24ωρη βαση.